Pages

Wednesday, June 15, 2016

Summer 2016 ; Japan: Kamakura

Perjalanan kali ni, agak mencabar, sebab kami di bawa oleh big boss, dept.director.
Usianya dalam 50-an, tapi stamina nye jauh lebih baik dari saya hahaha...
Licensed soccer referee, hari2 jogging..  kali ni, kami dikerah berjalan lebih kurang 8-10km termasuk 2 jam hiking. Huuih... 

Kat Jepun ni memang banyak shrine. Macam2 shrine. Tapi yg menarik, taman2 kat situ cantik.. pasal shrine dan fungsinye.. erm... jangan tak tau pulak.





Sekarang, memang musim bunga ni.. ada macam2 warna

















Kalau nampak kertas dengan gaya ikatan macam ni.. tu dorang punye wish lah tu kot




penat weh hiking..








Pakcik ni guna gergaji sebagai alat muzik


Pandangan dari dataran ..dalam hiking path

Hijau...hijau..teiba, eh? Ni summer ke autumn?





Biasanya dorang basuh tangan dan mulut guna air ni. jangan suakan pencedok ni ke mulut korang pulak.





Macam jeruk timun kan?

Kebetulan masa tu, ade upacara perkahwinan

Eh, tupai ni..

Ok, ni tong sake yg dah kosong


Jinak2 merpati =)


Terompah kecik

Ok, shopping time katenye.. tapi beragak lah nak shopping ngn boss..






Secara keseluruhannya, penat weh! 
Train kat kawasan ni sangat padat, macam sardin, so kalau shopping.. bayangkan...
 
Mase gi shrine tu.. melihat kesungguhan dorang memanjat tangga untuk berdoa.. tua..muda.. saya rase sedih sangat.. kalau lah kesungguhan tu ...

Life in Japan.. bersambung..

 



 

No comments:

Post a Comment